Snoer van Maasdorpen

Doorheen de geschiedenis ontwikkelden zich aan beide oevers van de Maas kleine dorpskernen die zich als het ware als een snoer aan elkaar rijgen. De identiteit, authenticiteit en de couleur locale van de Maasvallei is tot op vandaag het sterkst aanwezig in de verschillende Belgische en Nederlandse ‘toegangsdorpen’ tot het RivierPark Maasvallei. Elk toegangsdorp is het vertrekpunt van een uniek wandelgebied. Afhankelijk van de gemeente waar je vertrekt voor een wandeling, kies je een uitgestippelde wandelroute, ga je struinen langs de Maas of volg je een zelf samengestelde route o.b.v. wandelknooppunten.

De dorpjes zijn ook een prima vertrekpunt voor een langere fietsroute. Je vindt er steeds een (gratis) parking en een goede aansluiting op het fietsroutenetwerk. Zin om wat langer te stoppen in een van de dorpjes? De vele streekmusea en gezellige horeca zijn je extra tijd zeker waard.

Enkele toppers uit de omgeving: Aldeneik (Maaseik), Grevenbicht en Obbicht (Sittard-Geleen), Leut (Maasmechelen) en Maasband (Stein).

Meer info over het snoer van maasdorpen  

Naar top