Maaskruidenthee

De herboriste van domein Ommersteyn stelde speciaal voor De Wissen een kruidenthee samen op basis van Maaskruiden en wilgenbast. De kruidenthee is enkel te koop aan de infobalie van Visitor Center De Wissen.


In onze kruidenthee vind je volgende ingrediënten:

Echte kamille

De bloemen van de echte kamille lijken op een madeliefje: een fris geel hartje met witte bloemblaadjes.

Kamillethee heeft een zenuwstillende en kalmerende werking. Het verlicht indigestie, misselijkheid en slapeloosheid. De bloemen bevatten veel mineralen en vitamine A.

Witte munt

Witte munt wordt ook weleens appelmunt genoemd vanwege zijn lichte appelgeur. Deze muntsoort heeft grote ronde harige bladen en bevat in tegenstelling tot bijvoorbeeld pepermunt geen menthol.

De blaadjes zitten vol calcium, fosfor, vitamine C en E, stoffen die je immuunsysteem ondersteunen en bescherming bieden tegen ontstekingen.

Kaasjeskruid 

In deze mélange worden de bloemetjes van het kaasjeskruid gebruikt, een mooie vaste plant met roze bloemetjes. De plant dankt zijn naam aan de zaaddoosjes die op kaasjes lijken.

Deze plant stond al heel lang geleden bekend om zijn geneeskrachtige werking: zelfs in de ijstijd werd de plant al gebruikt. Kaasjeskruid bevat heel wat slijmstoffen. Deze slijmstoffen verminderen irritaties doordat ze een beschermende laagje over pijnlijke en ontstoken slijmvliezen leggen. Kaasjeskruid wordt daarom ook gebruikt bij keelpijn.

Wilgenbast

In een thee die voor 'De Wissen' samengesteld wordt, mag wilgenbast uiteraard niet ontbreken! Wissen, een ander woord voor wilgentenen, zijn de takken die sinds jaar en dag in Stokkem gebruikt worden om onder meer manden mee te vlechten. 

In de bast van de wilg zitten veel verschillende inhoudsstoffen, zoals onder andere vitamine B en C, calcium, magnesium, zink, salicylzuur en silicium. Het salicylzuur, dat je ook terugvindt in aspirine, heeft een pijnstillende werking.

Naar top