Educatieve vijvertuin De Wissen

Verscholen achter het gebouw van De Wissen vind je een rustgevende en uitdagende educatieve tuin waar buurtbewoners, bezoekers en scholen genieten van de groene omgeving. Voor scholen hebben we extra activiteiten in petto.

Educatieve tuin voor scholen

De vernieuwde tuin helpt leerkrachten die aan 'natuurRijk' leren willen doen: leren in, met én van de natuur. Dat kan zelfstandig, door samen met je leerlingen op ontdekking te gaan in de tuin met zijn vijver, groene hoekjes en ingerichte buitenklas. Laat je je liever begeleiden? Dat kan ook.

Dit kan je hier allemaal doen met je klas:

  • Organiseer je eigen les in de buitenklas
    De buitenklas bestaat uit (zit)stammetjes onder een grote shelter. Dé plek om een inspirerende buitenles te geven. Scholen mogen deze plek gratis gebruiken. Wil je zeker zijn dat je er met je klas terecht kunt? Vraag dan vooraf wel even na of er geen andere georganiseerde activiteiten doorgaan op het gewenste moment, via pnc@limburg.be.

  • Ga samen met een gids op onderzoek aan de vijver
    Het Provinciaal Natuurcentrum begeleidt twee programma’s aan de vijver: “Rescue Teams H2O” voor de 2de graad van het basisonderwijs en de biotoopstudie “Een vijver, meer dan water alleen” voor de 1ste graad van het secundair onderwijs. De kinderen ontdekken het leven in en rond de vijver, aangepast aan hun niveau.

  • Volg een vlechtatelier in de buitenklas
    Wie wissen zegt, denkt misschien meteen aan vlechten. En ja hoor, vanaf dit schooljaar kan je hier samen met je leerlingen van de laatste kleuterklas of alle graden van het lager onderwijs deelnemen aan een vlechtatelier in onze tuin.

Meer info:

Provinciaal Natuurcentrum
T + 32 (0) 11 26 54 50
pnc@limburg.be
www.provinciaalnatuurcentrum.be
Schrijf je in op de nieuwsbrief, via www.pnc/pncnieuwsopmaat

Naar top