Expo Vlechtwerk i.s.m. Bokrijk - Focus Vakmanschap

Wanneer

  • maandag 1 juli 2024 09:00 uur tot vrijdag 29 november 2024 16:00 uur

Locatie

Visitor Center De Wissen
Negenoordlaan 2 , 3650 Dilsen-Stokkem

Ooit was Stokkem hét epicentrum van de vlechtnijverheid.

Vandaag telt Vlaanderen nog maar een handvol vakmensen die deze stiel beheersen. Velen van hen willen de onderlinge banden aanhalen en de op-en-top duurzame stiel verstrengelen met de toekomst.
Daarom bracht Focus Vakmanschap vlechtwerk in beeld.

Focus Vakmanschap, op initiatief van Vakmanschap & Erfgoed, was een meerjarig project (2020-2023). De bedoeling was om vakmanschappen, levend erfgoed, te documenteren, te delen en erover te communiceren.

Samen met Visit Dilsen-Stokkem, Promo Stokkem, Kunstkring Arnold Sauwen, De Mandenvlechter Stokkem, Mandenmakerij De Ratelaar, Mandenmakerij Cattelant, De Ullewanne en vlechtvormgeefster Esmé Hofman ging Focus Vakmanschap dit traject aan. In een mooie expo zie je een aantal belangrijke objecten. Ze tonen het verleden, heden en toekomst van het vakmanschap. Samen met de montage vertellen de zorgvuldig uitgekozen voorwerpen het verhaal van vlechtwerk.

www.focusvakmanschap.be
www.issuu.com/bokrijkvakmanschap/docs/focus_vakmanschap

In de polyvalente zaal te zien van 1 juli '24 t.e.m. 29 november '24 tijdens de openingsuren van Visitor Center De Wissen: t.e.m. 31 oktober dagelijks tussen 9u en 16u, vanaf 3 november op weekdagen (feestdagen uitgezonderd) tussen 13u en 16u.

Organisatie

Visit Dilsen-Stokkem
Negenoordlaan 2 , 3650 Dilsen-Stokkem
Naar top