Tweedaagse vlechtworkshop ‘bies en schors’ met Elizabeth Crawford

Wanneer

  • zaterdag 5 oktober 2024 09:30 uur tot zondag 6 oktober 2024 16:30 uur

Locatie

Visitor Center De Wissen
Negenoordlaan 2 , 3650 Dilsen-Stokkem

Deze tweedaagse workshop biedt een geweldige introductie tot mandenvlechttechnieken met behulp van zachte rivierbies. Je gaat een kleine pot met deksel maken, die bestaat uit een basis met ruitpatroon, parenbinding, wilgenschors als secundair materiaal, het weven van twee soorten randen en het maken en bevestigen van een deksel. De mand is gemaakt over een herbruikbare mal. De vaardigheden die je leert, kunnen ook worden gebruikt om een heel wat andere zachte plantaardige materialen te weven.

OPGELET! Deze workshop wordt in het Engels gegeven.

Koffie, thee en alle materialen zijn inbegrepen.
Data: zaterdag 5 oktober 2024 van 09:30 tot 16:30 en zondag 6 oktober 2024 van 09:30 tot 16:30

Over Elizabeth, de lesgeefster:
Elizabeth is mandenmaakster, lerares en kruidendokter. Haar werk draait om planten en onze menselijke relatie met de groene wereld als basis voor creativiteit, genezing en verbondenheid. Elizabeths mandenmakerijpraktijk is geworteld in een verlangen om het potentieel en de diversiteit van lokaal gekweekte planten als materialen te herontdekken en de schoonheid die we kunnen creëren met alleen onze handen en een paar eenvoudige gereedschappen. Haar sculpturale tassen zijn zowel functioneel als decoratief en zijn bedoeld om vaak over het hoofd geziene planten een plek te geven, waardoor interesse en een diepere betrokkenheid bij de natuurlijke wereld wordt gewekt.

Elizabeth won in 2022 de wedstrijd ‘Basketry of the Year – Contemporary Category’, uitgereikt door de Worshipful Company of Basketmakers, en in 2023 de Green Maker Initiative Award. Ze woont in Zuid-Devon, Verenigd Koninkrijk.

Organisatie

Visit Dilsen-Stokkem
Negenoordlaan 2 , 3650 Dilsen-Stokkem

Leeftijd

vanaf 18
Naar top