RivierPark Maasvallei

Het Visitor Center De Wissen en natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd zijn gelegen in het landschapspark RivierPark Maasvallei. Het bezoekerscentrum is een ideaal vertrekpunt om kennis te maken met dit uitgestrekte gebied. Het RivierPark Maasvallei strekt zich uit langs de oevers van de Maas in Belgisch én Nederlands Limburg, van noord tot zuid uit van Thorn/Kessenich (Kinrooi) tot Maastricht/Smeermaas (Lanaken). De Maas vormt er de ruggengraat van een bijzonder, grensoverschrijdend landschapspark van ruim 15 000 ha groot.

De rivier wordt hier langs beide oevers geflankeerd door enkele prachtige Maasdorpjes. Hier is de geschiedenis van de streek het meest tastbaar. Deze combinatie van bijzondere natuur en historie maakt het RivierPark Maasvallei zo uniek in de Benelux. 


Landschapspark voor natuurliefhebbers

De verschillende natuurgebieden en Maasdorpjes in het RivierPark Maasvallei zijn perfect om te voet of per fiets te verkennen. Kwalitatieve wandellussen en een winterdijk die autovrij is, zorgen ervoor dat je zorgeloos kan genieten van het landschap.

Ook op het water valt er heel wat te beleven. Zo kan je op verschillende plaatsen een kajak, kano of raft huren. Mag het iets rustiger? Dan zijn stilsloepen of fluisterbootjes een goede keuze. Ook suppen, zeilen en zelfs overnachten op het water is hier mogelijk.


MaasVerkenners

Voor wie wat dieper wil graven, zijn er de MaasVerkenners. Echte kenners van het RivierPark, natuur- en cultuurliefhebbers, meestal uit de streek zelf. Deze gidsen staan klaar om groepen mee de natuur in te nemen voor een heuse ontdekkingstocht met opdrachten, toffe weetjes en zelfs proevertjes!

Meer info:

RivierPark Maasvallei
T +32  (0) 89 65 56 65 https://www.rivierparkmaasvallei.eu

 

Naar top